29 januar 2020 kl. 15:01
Victor fik ungelederprisen 2020

Victor flankeret af viceborgmester Flemming Ørhem og Kommunaldirektør Maj Buch

 

Ungdomslederprisen uddeles til en ung foreningsleder i alderen 15 - 25 år, som udfører en aktiv, engageret og udviklende lederindsats i en af Glostrups frivillige foreninger.

Victor Seifert Hegelund er spejderleder i Solvang Gruppen, hvor han er leder for de mindste og de største spejdere - mikro- og seniorleder.

Solvang Gruppen havde indstillet Victor til årets pris. I indstillingen var der lagt vægt på Victors høje og smittende energiniveau og hans pålidelighed, når han udfører opgaver og i samarbejdet med de andre ledere. Derudover blev han rost for at være fantastisk god til promovering med produktion af eget, fedt materiale. I indstillingen nævnes det, at Victor samlet set er medvirkende til et større fremmøde og tættere sammenhold.

Victor selv er "utrolig glad og overvældet over at have modtaget Glostrup Kommunes Ungdomslederpris" og synes, at det er dejligt at blive anerkendt for noget, han hver uge bruger mange timer på. Men for Victor er det at få en pris ikke motivationen for at gøre en indsats. "For det første er det bare fantastisk at se glæden hos børnene, når de får lov til at boltre sig i naturen, og når de lærer noget om den", siger Victor om grundene til at arbejde som spejderleder. "Jeg synes, det er sjovt, at de ting jeg lærte som mikrospejder, er de samme ting, jeg i dag videreformidler til de nye mikrospejdere. For det andet synes jeg, at det er fedt at få idéer ført ud i livet. Vejen fra idé til handling er ofte ikke så lang, når det gælder planlægning og afholdelse af de ugentlige møder eller sommerlejre og ture". Han er samtidig utrolig glad for det fællesskab, der er i Solvang Gruppen. Både lederne imellem og mellem lederne og resten af bestyrelsen".
 

Det er det fedeste fritidsjob, også selvom det ikke er lønnet", siger Victor. "Jeg får vildt meget ud af det, og det har med garanti været med til at udvikle mig. At være spejderleder har givet mig kompetencer inden for samarbejde, ledelse og planlægning".

 

Victor har ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene. Efter tre gode år er han klar til at tage mindst tre år mere.

 

 

Foto: Christian Mahrt