Branding

Din forening kan også have glæde af at tænke i branding. Fx når du gerne vil tiltrække og fastholde flere medlemmer eller frivillige, eller når du vil søge penge i en fond. Og det kan gøres ganske simpelt. Det handler om det udtryk din forening har og det aftryk, den efterlader på dem, der kommer i kontakt med den.

Det er vigtigt at være synlig. Det kan fx klares med logo på tøjet. Men det er også vigtigt at sørge for, at det reklametøj, der bliver indkøbt, er af ordentlig kvalitet. For så er der mere sandsynlighed for, at medlemmerne eller de frivillige gider at gå med det - også uden for foreningens rammer. Dermed agerer de levende reklamesøjler og viser din forenings navn alle steder, hvor de har foreningens tøj på.

Hvis du skal brande foreningen for at søge penge fra fonde, kan du få lavet noget lækkert trykt materiale. Det kan fx være foreningen årsberetning, der, udover at vise regnskab, også indeholder nogle fortællinger, der viser, hvor fantastisk din forening er.

Inden du kaster dig ud i det, så hør lige nogle gode tips fra Peter Erkmann i videoen herunder, som er spejderleder for Køgespejderne. Han underviser i at udvikle foreninger og i at søge midler fra fonde.

Sådan brander du din forening