Jeg håber at kunne inspirere nogle af de unge spejdere til i fremtiden at tage et endnu større ansvar som aktive spejdere i gruppen

Piet Papageorge

Hvor er du frivillig? 

Jeg er gruppeleder i Solvang spejdergruppe, hvor jeg selv har været spejder i 16 år. Jeg er også svømmetræner i Glostrup Svømme Klub, hvor jeg også har været aktiv som elitesvømmer.  

Hvilke opgaver varetager du? 

Som gruppeleder repræsenterer jeg spejdergruppens ledere og sikrer dermed den optimale planlægning af holdenes mødedage. Jeg arbejder også med konflikthåndtering og sparring ved udfordringer. Og så planlægger jeg en-dags- og weekendarrangementer. 

Som svømmetræner underviser jeg børn i alderen 7-11 år. Desuden deltager jeg ved et par stævner/arrangementer om året. 

Hvad er din motivation for at arbejde frivilligt?

Motivation er for mig en sjov størrelse, og jeg er faktisk motiveret forskelligt af de tre typer af frivillighed, hvilket jeg er rigtig glad for. Den forskelligartede motivation giver en helhedsfølelse i det frivillige arbejde.  

Som spejder er det meget 'egoistisk' forstået på den måde, at jeg selv meget nyder at være spejder, tage på weekender, deltage i løb og se en gruppe vokse. Efter alle de gode oplevelser jeg har fået, og fortsat får af Solvang Gruppen, ønsker jeg at give noget tilbage, og der passer jeg bedst i den organiserende rolle som gruppeleder. Desuden håber jeg da på at inspirere nogle af de unge spejdere til i fremtiden at tage et endnu større ansvar som aktive spejdere i gruppen.   

Som svømmetræner er det 100 % fordi jeg elsker at se børnene udvikle sig. Når de endeligt fanger hvordan timingen i vejrtrækningen skal være, lærer at flyde i rygcrawl eller springer fra 3 m vippen, så er man jo pave-stolt som træner!