Vi bruger cookies

Ved at bruge sitet acceptere du dette. "nej tak til cookies"

Læs vores cookiepolitik

03 februar 2020 kl. 15:53
Marianne fik Glostrup Kommunes lederpris
Hver mandag står jeg klar i døren til at give alle et kram

Marianne Lausen mellem viceborgmester Flemming Ørhem og kommunaldirektør Maj Buch efter prisoverrækkelsen

 

 

Marianne er formand for Glostrup Musikor. Koret rummer 35 sangglade damer, der mødes hver mandag for at synge popsange arrangeret til kor – og ikke mindst hygge sig sammen.

Arbejdet i bestyrelsen for Glostrup Musikor startede for 20 år siden, hvor Marianne blev spurgt, om hun ville stille op som næstformand. Selvom hun ikke havde siddet i en bestyrelse før, tog hun udfordringen op. Hun har været en del af bestyrelsen lige siden, og i 2005 blev hun valgt til formand.

 

Et stort aktiv
Det er Musikoret, der har indstillet Marianne til prisen. I indstillingen lægger de vægt på, at Marianne er opsøgende i forhold til samarbejde med andre kor og en god kommunikator. Med sit behagelige og vindende væsen er hun et stort aktiv for Glostrup Musikor og en fornem repræsentant for koret i alle henseender.  

Marianne er glad og stolt over at have modtaget Glostrup kommunes lederpris for foreningsledere: ”Jeg synes, det er en stor ære, og det betyder meget for mig med denne anerkendelse for noget, som jeg har valgt at bruge min fritid på i mange år. Så jeg vil gerne sige 1000 tak, fordi jeg blev valgt til den ære”.  

Der er også roser til bestyrelsen og koret den anden vej. Marianne nyder at være formand for en bestyrelse, hun kan regne med, og hvor hvert medlem byder ind med sine kompetencer. ”Det er en stor ressource for koret”, siger hun og fortsætter: ”Prisen var til mig – men jeg synes, at hele min bestyrelse har fortjent denne pris”.  

 

Udvikling og nye udfordringer
Marianne ser tilbage på tiden i bestyrelsen som en lærerig og givende periode, der har givet hende en masse kompetencer, som hun også kan bruge til daglig i sit arbejde. ”Der har været en stor udvikling i koret, siden jeg startede, og vi har meget at se til efterhånden - i takt med, at vi også bliver mere og mere ambitiøse. Vi søger konstant nye udfordringer og nye kor at samarbejde med, og mange af vores koncerter kræver et stort forarbejde, når vi skal planlægge alle detaljerne, så det hele bare kører. Vi skal have kontakt til arrangørerne, til eventuelle musikere vi gerne vil have med, søge tilskud og fonde for at få økonomien til at hænge sammen og reklamere for vores koncerter. I det daglige når vi øver, så sørger vi også for, at alt det praktiske er på plads, og det er vigtigt, at der også er plads til hyggeligt samvær. Hver mandag står jeg klar i døren til at give alle et kram".

En gang om året holder Musikoret en korlørdag, "hvor vi arbejder mere i dybden med vores sange, og det er altid en virkelig god dag, som giver alle rigtig meget. Vi sørger for at vores medlemmer bare kan møde op og nyde vores fælles interesse – at synge".

Lige nu er planlægningen til en stor jubilæumskoncert i Glostrup Bio i gang, hvor koret tager publikum med på en musikalsk rejse gennem korets historie.

 

Foto: Christian Mahrt